perjantai 28. elokuuta 2015

Olipa kisat!

Melkein ehti viikko vierähtää, ennen kuin toivuin sunnuntain Perhe on pahin -kisoista pukkaamaan blogitekstiä. Toki on pitänyt kiirettäkin. Maanantaiaamuna kahdeksalta oli oltava paikalla, kun Liedon kodissa alkoi lattiaremontti. Tiistaina evakkolaista vietiin Kökariin. Siitä reissusta lisää toiste.

Vasta tänään istahdin taas mökkipöydän ääreen ja rupesin muistelemaan viime sunnuntaita. Oli hellettä, oli porukkaa! Ensimmäinen kuva kertoo kisojen alkutilanteesta heti lounastarjoilun jälkeen.


Aina välillä vilkuiltiin taivaalle, sillä on tullut tavaksi seurata pitkän matkan lentoliikennettä. Meillä tiedetään, mikä kone mihinkin on menossa, mistä tulossa: Tokiosta Chigagoon, New Yorkista Dubaihin ja ties mihin. Tietty tietokoneohjelma on iso apu puuhassa. Tuntuu, kuin juuri sunnuntaisin kaukoliikenne olisi erityisen vilkasta. Näkivätköhän pilotit korkeuksistaan meitä pikkuruisia kisailijoita yhden lammen rannalla tai kiinnostaako heitä edes tiirailla maan pinnan tapahtumia?

Tämän kesän moniottelun lajeihin Minna, puuhamestari, oli pyytänyt ja saanut ideoita muulta porukalta. Varsinkin kuvan veijarit olivat tainneet olla asialla, sillä melkoisen poikamaisia otteluita miteltiin sen, minkä nauramiselta kyettiin. Arvonnassa muuten kävi niin, että pinkkiin joukkueeseen osuivat lähes kaikki naiset ynnä Gustaf, keltaiseen muut miehet ja minä, isoäiti, huh-huh.

Eilen illalla lautalla Kökarista palattaessa puhelimeen kilahti meidän Perhe on pahin -ryhmälle viesti, jonka sain auki vasta yöpymispaikassa. Viesti tuli Eliakselta, jota Elliksikin kutsutaan. Hän on elokuvamiehiä, Taideakatemiassa vastikään opintonsa aloittanut. Mihin vielä ehtiikään, kun jo osaa vaikka mitä! Kiitos, Elli, hilpeästä leffasta, jossa esiintyy jopa ehta Leo Leijona.

6 kommenttia:

tuulikki kirjoitti...

Hauskat näyttivät geimit olleen. Erityisen mielenkiintoinen oli mölkyn sovellettu kaatotapa! - Meillä vaan viime tiistaina heitettiin tikkaa ekaks oikealla ja sitten vasemmalla kädellä - miesystävän suku oli koolla ja nuoriso vahvasti edustettuna. Muu aika kuluikin sitten saunomiseen ja syömiseen.

Lissu kirjoitti...

Semmoisia sovelluksia syntyy, kun pojat niitä kehittelevät... Meidän tikkakisoissa tikat lentelivät pusikkoon pelkällä oikealla kädellä. Lisää kierteitä tuli siitä, että ensin piti kummankin joukkueen osua ykköseen, ennen kuin pääsi yrittämään kakkosta jne. Minä en osunut edes tauluun.

ketjukolaaja kirjoitti...

Oikein kivat riehat teillä on näyttänyt olleen! Elokuva on myös kiva. Siitä tulee esiin kulttuurierotkin meidän itäisten ja teidän läntisten suomalaisten suhteen. Meillä tuo taustamusiikkikappale olisi esitetty Peteliuksen esittämänä (Lellelle, Kalakukko Airways) ja kuvissa olisi varmaankin esiintynyt niitä suomenkielisen version alkupuheissa mainittuja sikaosaston nesteitä. Teillä näköjään osataan pitää hauskaa selvin päinkin ja olette selvästi myös kielellisesti lahjakasta porukkaa!

Lissu kirjoitti...

Joo kivaa oli. Itsellenikin kirkastui taas se, että nuoret osaavat paljon sellaista, josta itselläni on vain kalpea aavistus. Ja totta tosiaan ovat kielitaitoisia. Moni jo pitkään ulkomailla oleskelleita ja opiskelleita.

Jännä tuo havaintosi kulttuurieroista idän ja lännen välillä.

vanski kirjoitti...

Voi vitsi , vielä on tooooosi paljon oppimista ! Filmin editoiminen on vielä hukassa... sulla oli kivaa !

Lissu kirjoitti...

Älä huoli, jos leffan editointitaidot tuntuvat vajavaisilta Elliin verrattuna. Hän on jo nyt ammattilainen!