torstai 14. heinäkuuta 2011

Saalis

Vaaleanpunainen kummajainen ilmestyy aika ajoin mökkilampeen. Pienoisen kehittelytyön tuloksena varusteet saatiin kohdalleen: on lelukaupasta ostettu pikku vene, urheilukaupasta löytynyt pötkylä, muinoin melojien tarpeisiin virkattu lakki, etelän rantalomille hommatut uimatossut, Lapin hangille hankitut aurinkolasit ja kaiken kruununa vielä hiihtäjän varusteista kerrasto.


Duunin nimi on vesikasvien perkaus. Heinä- tai mikä lie vita lykkää uutta kasvustoa, mutta meikätyttö varusteineen vastustaa sen juurtumista. Saalista tulee muutakin kuin vitaa - ei sentään haukia tai muita veden petoja, vaan muinaisten puiden kappaleita. Ja kuinka ollakaan, jouduin itsekin saaliiksi: vedessä vaanii paljasta nahkaa jokin semmoinen ötökkä, jonka puremat ehtivät rokottaa kinttuni ja käsivarteni punaisenkirjavia näppyjä täyteen, ennen kuin älysin suojautua. Nyt  työ jatkuu alusvaatteissa. Niitä sopii ötököiden pureskella, kunhan jättävät hipiäni rauhaan.

3 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Ei kai tässä nyt voi muuta sanoa ,,kuin että olet noudattanut UV -säteilyn kehoituksia ---ei pala nahka ! Mitä ne ötökät on ? Ja se kasvi ...sitä saat nyt sitten tehdä viimeiseen henkesi vetoon ...aina se uusiutuu.. mutta kai uiminen kuitenkin onnistuu ihan noin normaalin näköisenä ??! ..ja vielä...mitäs naapurin mies on sanonut uudesta naapuristaan...ei ole sussari liiemmin ihmetelyt?!

Lissu kirjoitti...

Totta puhut siitä kasvin hävityksestä, ei lopu kitkeminen. Kirjojen ja nettitietojen mukaan kyse on heinä- tai uistinvidasta, joka uusii itseään kasvinpalasistakin. Naapuri aloitti hävityksen vastapäätä minua jo viime kesänä. Tänä kesänä hän jatkaa hommaa. Onneksi kasvustot kuuluvat harvenneen. Eikä mies ole saanut näppyjä kuten minä. Jokin vesikirppu näykkii meikäläistä niin, että näkyy. Ja kuinka ollakaan vesikirppujakin on vaikka kuinka monta sorttia, muttei yhtään vaarallista. Ne eivät uimaria häiritse, ellei uimari vetele irti niiden asuinkasveja. Yritän nyt vain pitää parhaat uimareitit puhtaina kasveista. Isken varusteineni heti, kun uutta kasvustoa alkaa näkyä. Muuten nautiskelen ja uin hissun kissun.

vanski kirjoitti...

Ruoppaus nostaa ravinteita pohjasta ja voi jopa lisätä sen kasvustoja. Näin ollen voit joutua kierteeseen kasvin kanssa. Monet vain sinnikkäästi niittävät uistinvitaa ja saavat sen pysymään poissa pinnalta.

Ympäristökeskuksen juttua ....muistan tuon vanhastaan ...kasvi leviää esim veneen ja verkkojen mukana.