keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Lavosen naamat WAMssa

Helmikuun lopulle jatkuu Wäinö Aaltosen museossa Aurajoen  rannalla Kuutti Lavosen näyttely ensemble/yhdessä (http://www.wam.fi/public/default.aspx?contentid=406172&nodeid=10921). Se kuuluu olevan kolmas sarjassa, joka liittyy Lavosen tohtoriopintoihin.

Eilisellä kierroksella näyttelysaleissa tuli nähdyksi sekä iso- että pienikokoisia kasvokuvia, useimmat suoranenäisiä ja naishahmoja. Pohtimatta syvällisiä huomaan nähneeni keveän ja voimakkaan viivan vuoropuhelua, myös väreillä siihen  osallistumista. Uusia ulottuvuuksia Lavosen taiteen tuntijat ovat havainneet näistä tuoreista teoksista. Silti kasvoissa tuntuu taiteilijalle yhä riittävän loputtomasti tarkasteltavaa.

Kuinkahan pitkälle viiva ajan oloon pelkistyy? Vai onko odotettavissa lisää värikylläisiä töitä? Mittavaa, runsasta ja äärimmäisen taidokasta työnjälkeä näyttely tarjoaa.


Valokuvakeskus Perissä kannattaa aina poiketa, kun osuu WAMiin. Peri tarjoaa kummia kuvia. Tällä kertaa esillä on Elisabet Cavénin Tutkimuksia pyjamassa. Hän on syynäillyt asuinyksiötään yöpukusillaan hiippaillen. Kameraan on tallentunut niitä näitä esineitä, monta yksityiskohtaa  kattopaneeleista ja sen sellaista. Tulokset jättivät valjun vaikutelman sytyttämättä ainakaan minua. Vika löytyy vissiin katsojan silmästä.

1 kommentti:

tuulikki kirjoitti...

Lavosen töitä ihailin ja otin joitakin kuviakin parisen vuotta sitten Kotkassa olleessa näyttelyssä Hieno taiteilija!