sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Liedon Läpsyttelyt

 

Harmaata aamua ilostuttivat vikkeläkinttuiset suunnistajat. Heitä vilisti pitkin Liedon keskustan pihoja, kuten asuintaloni ulko-oveen kiinnitetystä tulosteesta käy ilmi. Paikallislehti Turun Tienoo tiedotti tapahtumasta torstaina ja ostikoi juttunsa näin:

Liedon Läpsyttely tuo sprinttisuunnistajat Liedon keskustaan.

 Kuulin asiasta jo viikkoa aiemmin, kun kaarinalaisen Jatkuvan Liikkeen edustaja otti yhteyttä ja pyysi lupaa piha-alueiden kautta juoksemiseen. Yritys tekee yhteistyötä Liedon Parman kanssa. Tottahan toki lupa heltisi kaikilta asianosaisilta, kun vihdoin ollaan pääsemässä irti pelkästä erillään nököttämisestä. Kilpailuun saivat osallistua vain lisenssiurheilijat, eikä se siis ole kuntoilutapahtuma eikä yleisötilaisuus. Lähdöt oli porrastettu niin, että lähikontakteilta vältyttiin.




Lehtijutun mukaan Suomen suunnistuksen kärkinimillä on kova tarve kilpailla, koska sprinttisuunnistuksen EM-kilpailut ovat toukokuussa. EM-näyttökilpailu on jo ollut Keravalla.

Näinä englannin kielen ylivallan aikoina kisan nimeäminen läpsyttelyksi vinkkaa riemastuttavasti suomen voimasta tapahtuman nimessä. Mallin soisi yleistyvän. Hiljattain on surtu julkisesti oman kielemme vajoamista täysin varjoon keskeisiä paikkoja nimettäessä. Niinpä hurrasin itsekseni parvekkeelta sekä ohi pyyhältäneille suunnistajille että heidän nasevasti nimetylle kisalleen.

2 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Totta, näistä se lähtee, se muutos jonka mielellään näkisi.

Lissu kirjoitti...

Saa nähdä, mitä paikkoja tai tapahtumia nimineen löytyy rakkaasta Suomen maasta kesän mittaan, kun päästään reissaamaan.