lauantai 2. lokakuuta 2021

Vanhusten lauantaihuvit

 

Tuota pikaa kuvan lattialle pitäisi ilmestyä aito marokkolainen matto. Sen on tarkoitus lämmittää ja ilahduttaa, kun istuskelen iltojani telkkarin ohjelmatarjontaa valikoiden. Aamuisin matto tarjoaa mainion alustan jumppahetkille, joissa seuraan DVD-levyihin tallennettuja ammattilaisten ohjeita.

Tuntui tärkeältä puhdistaa kaikki huushollin kokolattiamatot, ennen kuin uutuus ilmestyy paikalleen. Mikä urakka tulikaan otetuksi! Vuosikymmeniä olen tilannut määrävuosin lattioiden pesun eri siivousfirmoilta sen mukaan, missä kulloinkin on asuttu. Tänä syksynä päätin, että homma hoidetaan omin voimin, kun pätevää apua oli luvassa. Takavuosina ostettu muhkea pölynimuri jos jonkinlaisin lisälaittein on pitkään odottanut päästäkseen jopa pesemään mattoja. Perikunnalle tiedoksi, että laitteita on lisää maton tamppaajasta ruiskumaalaamiseen.

Ensiksi oli selvitettävä, kuinka tietty vehje kytketään imuriin. Pölyn imentään tarkoitetut osat piti irrottaa keskusyksiköstä, mikä onnistui melko helposti. Jatko ei ollutkaan enää pelkkää tanssia, vaikka ohjeita luettiin kahteen pekkaan. Osien merkintöjä ei ollut helppo tulkita. Mutta nykyvanhuksellekin YouTube tulee mieleen tiukassa paikassa

Muutamaan kertaan katsottu havainnollinen video päästi pinteestä niin, että oikeat osat löysivät paikkansa.


Varsinainen homma vaahtopesuineen hoitui vajaassa puolessa tunnissa, värkin kokoaminen käyttökuntoon vei kolminkertaisesti minuutteja.

Pikkuisen mietityttää, tuliko näillä toimin puhdasta. Taannoin imurifirman edustaja kävi huoltamassa laitteen - yritti samalla myydä kovalla hinnalla uutta - ja ihmetteli, miksi pesetän mattoa niin, että se on läpimärkä ja joudun evakkoon pariksi vuorokaudeksi. Edustajan mielestä matto voi paremmin ilman kovakouraista pesua. Kuinkahan lienee? Ainakin nyt tuntuu hyvältä, että mööpelit voitiin jo nostella paikoilleen ja leppoisa ilta kotioloissa onnistuu hyvin. 

Tiedoksi vielä tämä: vanhuskaksikko nautti itseensä tyytyväisenä lohipiirakkaa ennen illan telkkariohjelmia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti