lauantai 28. toukokuuta 2022

Kaihia, ryppykalvoa ja nivelrikkoaViikko on vierähtänyt nopeaa toipumista seuratessa. Kumppanilta poistettiin tiistaina Turun yliopistosairaalassa toisesta silmästä sekä kaihin sumentama mykiö että verkkokalvon edestä ryppykalvo. Kumpikin esti tarkkaa näkemistä. Nyt tekomykiö toimii, samoin myös verkkokalvo, vaikka näkökentässä vielä  läikkyy. Turhan pitkään huonokuntoisen silmän kanssa sinnittely on nyt onnellisesti ohi. Toisesta silmästä kaihi on hoidettu jo vuosia sitten. 

Meneillään on tipparumba. Sairaalasta sai mukaansa tippataulukon, sillä hyvä lopputulos edellyttää potilaalta oman osuutensa noudattamista. Ensi alkuun minun apuni oli tarpeen, mutta jo toisena päivänä yleensä yksin elelevä otti itse vastuun tipostaan aikataulun mukaisesti. Osumatarkkuus kohentuu kerta kerralta.

Seuraava potilas olenkin minä itse. Erinäisiä toimia olen jo tehnyt valmistautuessani matkaamaan poikani kyydissä Coxaan Tempereelle ensi torstaina. Verikokeet ja EKG on otettu omassa terveyskeskuksessa, kyynärsauvat haettu apuvälinelainaamosta. Potilasohjeet luin eilen uudestaan ja äkkäsin, että minullahan on varastossa suihku- ja vessatuoli muistona aviomiehestä, jota varten tuoli aikoinaan ostettiin. Välttämätön pyörätuoli lainattiin silloisesta kotikunnasta, Kangasalta. 

Nykyinen asuntoni suunniteltiin alun alkaen esteettömäksi, joten aika pian pystyn varmaan selviytymään kotioloissa omin neuvoin . Mutta ensi päivinä tuttu kumppani tarjoaa puolestaan apua polvensa tekonivelen kanssa liikkumaan opettelevalle.

Tammikuusta asti mietitty reissu Aulangolle ja sen lähiympäristöön toteutunee pian. Sieltä oli näet jo varattuna hotellihuone runsas viikko sitten. Mutta kutsu silmäoperaatioon peruutuspaikalle oli paras mahdollinen syy siirtää tätä molempien syntymäpäivästä vauhtia yrittäneeseen lähimatkaan.
4 kommenttia:

 1. Onnea matkaan polvioperaatioon ja hyvää toipilasaikaa. Näissä tilanteissa on hyvä, että on ihminen joka auttaa ensi alkuun eikä tarvitse jäädä toipumaan mihinkään laitokseen.
  Pian pääsette Aulangon lomallekin molemmat entistä ehompina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta ja toivotuksista 🤗🌻👍

   Poista
 2. Juu, kannustan minäkin, on näitä polvi ja lonkkia nyt vähän joka puolella, hyvin on menneet. Voisiko olla edessäni itselläkin, kun "kävely on kuin vanhalla naisella", kun ystäväni asian kuvaili !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun kivut kiusaavat, on aika ryhtyä tosi toimiin👋🌻

   Poista