Vanski mainitsi tuoreessa kommentissaan, että hämärähommissa loput tehdään pimiössä ottamalla esiin kuviot eli näin digiaikaan tietokoneella. Ymmärsinköhän oikein? Hyvältä ystävältä olen jo saanut käyttööni apuneuvoja sekä värin että tarkkuuden määrittelyyn. Harmaakorttikin on. Mutta vasta kerran olen vierestä katsellut, kuinka Gimp-ohjelman tietyllä osalla oikaistiin kuvan vinksahtaneita värejä. Omat yritykset odotuttavat vielä itseään. Luulenpa, että sellaiseen puuhaan tulee tartutuksi tosissaan, jos ja kun haluaisi jostakin yksittäisestä kuvasta teettää suurennoksen tai tietyn painotuoteen. Voisin kuvitella, että esim. Aurajoen maisemista löytyisi mainioita kohteita laatukuville.
Mutta paikallisilla partiolaisilla on kuulemma ainakin kanootteja, joita ehkä vuokrataan. Tietyn jo eläkkeelle siirtyneen puuhamiehen kännykkään jätin äsken viestin asiasta, kun en tavoittanut häntä puhelimeen. Verkko on siis viritetty! Ehkä vielä kesän tullen saan kelpo kuvia rantatöyräistä vedenpinnan tuntumasta katsottuna.
Huh - just äsken kilahti viesti: partiolaisilla on ollut veneitä, mutta ne on jo myyty pois. Varttuneen väen kanoottiretkiä kuitenkin tehdään. Kuinkahan sitä kykenisi sovittautumaan kanootin aukosta peffalleen joutumatta heti uimasilleen? Jos puuha onnistuisi ja kamera säilyisi kuivana, kelpaisi katsella maisemia tosi matalalta.
3 kommenttia:
Keltaisen pörssin sivuilta saattaa löytyä käytetty tai uusikin vene halvalla! Ei ole sitten niin suuri vahinko, jos joku sen kähveltää tai vahingoittaa venettä. Ostin viitisen vuotta sitten upouuden soutuveneen näin. Kanootista on kokemusta, peffa mahtuu, vaan on kiikkerä, jos on hiukankin aallokkoa ja virtaavia kohtia, kuvaaminen on vaikeahkoa, kun pitää melalla hallita kanoottia ja siihen tarvitaan kahta kättä. Tämänkin olen kokenut! Nimimerkki Marjaniemen melojiin kuuluva
"harmaakortin käyttö varsinkin nopeassa kuvaustilanteessa on vaikeaa tai suorastaan mahdotonta, eikä sitä aina edes ole. Siksi on syytä opetella joitakin käytännön nyrkkisääntöjä, joiden avulla valotuksen voi säätää kameran mittarin avulla. Jos kameran mittari on mahdollista säätää pistemittausasentoon, niin aina parempi."
hattua nostan , jos todella aiot opetella kuvauksen kaikki niksit !Onkos sun konekin sitten kalibroitu ?Minä en ole sitä viitsinyt tehdä , vaikka joskus kyllä on tilanne , että olisi pitänyt .Jouduin nyt sitten ottamaan taas esiin hirmu paksun Photosopin ohjekirjan , tuossa se on vieressä , mutta sisältää niin outoa sanastoa , että joskus menee yli hilseen .se on osastoa ,"pitäisi" .Ne kuviot -oikeassa pimiössä sekin oli helpompaa , mutta löytyy niitä piilossa olevia digissäkin...ja jos raw:lle kuvaisin , varmaan vielä enemmän .Kerro lisää , jotta opimme.
Totta puhut harmaakortista ja muustakin nopeassa kuvaustilanteessa. Mukavalta kuitenkin tuntuu tietää mahdollisuuksista, joita aikojen saatossa on kuvaajien avuksi kehitetty. Jos vaikka joskus yrittäis oikein taidekuvaa jostakin yksittäisestä kohteesta... Oma Nikonini - olematta edes ammattilaisversio - sisältää niin valtavasti mahdollisuuksia, etten niitä kaikkia missään nimessä tarvitse. Kunhan nyt yrittelen pikku hiljaa oppia valitsemaan ne ominaisuudet, joiden kanssa pärjään.
Kalibroinnista vielä: ei ole tehty sen paremmin tietokoneelle kuin uudelle telkkarille, josta myös voin vallan mainiosti katsoa kuvia.
Lähetä kommentti