keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Taitoja tarvittais

 Pari tuntia on taas vierähtänyt kuvahommissa. Päähän nääs pälkähti, että kaukomaille paenneille ja muutamalle muullekin voisi lähettää jouluksi kortin tapaisen sähköpostitse. Mistäpä muualta kuva kuin itse ottamalla jonkin sortin asetelmasta.

Viime viikolla jo syntyi pari ekaa kuvaa. Kummastakaan tuskin on apua kortin tekoon. Siksi toiseksi tuikkumökki on jo esiintynyt ainakin kerran joulukortissa.

Mutta kolmannesta voisi olla, jos vain muistaisin, millä ohjelmalla ja miten saan tekstiä korttiin. Pahaksi onneksi on jäänyt opettelematta PowerPointin mahdollisuudet animoituun upeuteen, jollaisesta olen saanut kummityttären tekemänä nauttia. Hän viitsii ja osaa tuottaa sekä vaihe vaiheelta esiin tulevia kuvan osia että kuhunkin kohtaan sopivaa hilpeää teksiä. Jos oikein muistan, viimevuotisesta kuului myös ääniä.

No, nuorison on muutenkin tulevaisuus, joten annan periksi, kun en ole vuoden mittaan edes avannut PowerPointia. Minulle riittää, kunhan saan jollakin konstilla pari tekstiriviä liitetyksi passeliin kuvaan. Jos jollakulla on tarjota vinkkejä, kiitän niistä ja yritän toimia niiden mukaisesti.

2 kommenttia:

tuulikki kirjoitti...

Alkeellinen tapa on ainakin Picassassa. Kuviin saa tekstin klikkaamalla tekstinappulaa ja kirjoittamalla tekstin ja muokkamalla sen. Mun taidot ei parempaan pystykään! Mukavaa joulunalusaikaa hienon harrastuksesi kanssa!

vanski kirjoitti...

Hei..onhan noita kuvankäsittelyohjelmia ! taitaa voida imuroidakin netistä , luulen . Mutta kannattaa perehtyä vainyhteen ensin ja opetella sen vinkit , riittää siinäkin tekemistä .Minulle nykyisin riittää Photoshop --kirja on hirmu paksu ja jos sen kahlaisi , olis mestari...Mutta ..ota kuva tikulle , vie kauppaan ja kirjoita ihan oikealla kynällä...vanhanaikaisesti..