keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Työmaa

Sataa, sataa niin hereästi, ettei päivän työmaalle ole asiaa ainakaan aamusta. Illalla aloittelin urakkaa ja testasin, miten käsipelillä saa nyrhityksi koloja eilen paikalle tuotuun monen kuution multakasaan. Tunnin työllä koloa syntyi jonkin verran. Homma jatkuu käsityönä kiveyksiä varjellen.

Pikku hiljaa mullat siirtyvät kiveyksen tuntumaan, eivät koko plaanille. Tyhjyyden täytteeksi on tulossa muutama isohko kivi. Niiden ympärystään puutarhuri-Paula ehdotteli kasveja, joista ei vielä ole puhuttu tarkemmin. Mutta pensasmustikoista on. Niitä tulee neljää eri sorttia taaemmas kuusten tuntumaan. Ristipölytys kuulemma varmistaa satoisuutta. Että tämmöisiä näkymiä siintelee silmissäni...

Löytyy pihalta toinenkin multakeko. Sen levittämiseen on luvassa konevoimaa. Pikku traktori ilmestynee ensi viikon lopulla hoitelemaan muutaman muunkin homman.

Multakuski tuumaili paikkaa katsellen, että passaa hyvin nurmikolle. Mutta enhän minä mitään nurmikkoa havittele, vaan tiuhaa puskien kasvustoa! Ehkä paikalla viihtyy tuivio, samoin jokunen muu puolivarjoisen paikan matala pensas. Semmoisia, joita ei tarvitse alvariinsa parturoida, olisi mukava hoidella. Täytynee kuitenkin varautua rikkakasvien hyökyyn. Oksasilppurilla syntyy jonkin verran katetta puskien ympärille. Kallista kuoriketta täytynee ostaa, jos budjetti suinkin sallii. Ellei salli, tartun oivaan haraani ja taistelen lähiottein rikkaruohojen kanssa.


Ei kommentteja: