keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Peräpeilissä pilkahtelee jouluja

Oi niitä aikoja, kun äitini vielä oli voimissaan ja leipoi korvapuusteja vailla vertaa! 

Blogin kuvilla haastan asianosaiset muistelemaan jouluja. On niitä vietetty usein yhdessä, ajatuksissa silloinkin, kun osa porukasta asui kaukana. 
Mikä vuosi se olikaan, kun kissat kirmasivat mukaan? 
Entä tämän kuvan pelaajat? Missä ja milloin? Miksi kummassa toisen käsi olikaan paketissa?
Lumista joulua on vietetty ainakin silloin, kun mökin perämettästä haettiin kuusi. Kuka kumma sen haki? Minä vuonna?
Possuja on saatu monena jouluna sekä pipareina että kinkunsiivuina. Kuka mahtoi olla piparimestari? Missä ja milloin koristeltiin tekokuusi ja lopulta syötiin koristeet?
Partasuita kävi aattoiltoina pitkään. Enää niitä ei ole näkynyt, mutta pikku hiljaa taitavat uudestaan ilmestyä, kun taas uusi sukupolvi varttuu. Keitä kuvassa on? Missä oltiin? Minä vuonna?
Pukki ei ole ehtinyt pahasti vanhentua, ennen kuin porukassa oli jo uusi pikkuinen peloteltavana. Paikka lienee tuttu. Entä mikä vuosi?
Näin sitä on oltu hukkumassa lahjoihin. Enää ei moisia pakettimääriä jaella. Keitä kuvassa näkyykään? Kuka mahtoi viihtyä kameran takana?
Kun edellinen pukki oli jossain kaukana, täytyi kutsua sijainen. Hänestä tuli moneksi vuodeksi vakituinen kävijä. Illan mittaan hän ilmestyi yhteisiin pitoihin ihan eri hahmoisena. Kenestä on kyse? Mitä vuotta kuvassa eletään?
Kerran paikalle osui selvästi aivan nuori joulupukki. Vikkelästi tämäkin hoiti hommansa ja taisi vilahtaa takaisin tuntureille, kun ei ole sen koommin näyttäytynyt. Mikähän vuosi on kyseessä? 
Tuuraajaksi saapui parraton komistus. Minä vuonna tämä ihme tapahtui? Mitä muuta mukavaa uusi joulupukki toimitti yhteiseksi iloksi ja ylösrakennukseksi? Keitä kaikkia silloin oli mukana?
Oiva konsti uudelleen käytössä - pukkimyssy päähän, siinä rooliasu! Minä vuonna tämä tunnistettava kaveri jakeli lahjat? Niitä oli just yhtä paljon kuin saajia, kun jokainen oli pannut kassiin noin viiden euron hintaisen pakettinsa ja sai nostaa yhden tilalle. Leikki syntyi siitä, kun arvailtiin, kuka minkäkin  paketin oli kassiin vaivihkaa piilottanut. Vain mummu sooloili ja toimi hiukan omalla tavallaan. Harmi...
Tässä on jo päästy asiaan. Osasiko joku järjestellä Rubikin kuution niin kuin piti? Muistaakseni sain kuution, mutta se hävisi saman tien muiden vaivoiksi. Sieti mennä! Pelaan mieluimmin pasianssia, turhautumatta.
Mitähän tästä joulunvietosta sanoisi? Ei ihme, että uusintareissua on aneltu. Ja vuosi oli? Entä paikka?

Kauniista joulupöydistä on tallessa muutamia kuvia. Minähän vuonna mikin kattaus odotti aterialle istahtavia? Kuka muistaa edes yhden?
Ruokatarjoilut ovat nykyisin niin muhkeat, että on siirrytty kahden päivän kattauksiin. Kaikki eivät näet mahdu samaan pöytään, vaikka osa joukosta olisi maailmalla joulun vietossa. 

Mitä mahtaakaan olla tulossa, kun paitakuvan rehvakas trio emäntineen alkaa isännöidä yhteisiä joulun viettoja? Oma tyttäreni on se onnellinen anoppi, jolle vävyt tänä vuonna valmistivat näin mojovan yllätyslahjan.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Olipa hauska idea ! Skannasitko nuo jostain albumista ? Osahan on vuosien takaa ...teillä siis porukkaa on Naamakirjassa eli tavoitetaan muistelijat ! Uusia Vuosia sinne !

Lissu kirjoitti...

Jo vuosia sitten skannasin albumeista kuvia, kun tein isoa juttua Pynnösten tarinasta. Se on yhä nähtävissä DVDnä musiikkeineen kaikkineen. Ensiesitys oli Levillä jouluna 2007.

Hyvää uutta vuotta sinullekin ja lähipiirillesi.