torstai 6. kesäkuuta 2019

Raisioon!

Ensi kertaa jo vuosia sitten korviin kantautui juttuja Raision ihmeellisestä Alppiruusupuistosta. Saman tien virisi ajatus käydä siellä, kunhan ehdittäisiin. Tänään ehdittiin, sillä piti joka tapauksessa lähteä Raisioon hommaamaan erinäisiä tarvikkeita mökille.

Yksin ei tarvinnut haahuilla puistoon. Monen auton letka näet kiemurteli Kirkkoväärtinkujaa kohti puistoa melko tiiviin asutuksen lomassa. Iso parkkialue täyttyi täyttymistään jo ennen kymmentä. Moni oli liikkeellä aikaisin, ennen kuin helle ehti nujertaa halut ulkona kävelemiseen. Alppiruusujen kukinta uhkaa lopahtaa pian, sillä nuutuneita kukkaterttuja näkyi jo siellä täällä. Oli siis syytä pitää kiirettä, jotta vielä näkisi kasvit upeimmillaan.

Päiväkotiryhmää kiinnostivat eväät. Ehkä kukkien vuoro seurasi, kun olennaisin osa retkeä oli hoidettu.
Aikuista ihmettelijää ällistytti paitsi rodojen runsaus myös uhkeiden kasvien korkeus. Silmän tasalta katsellen väriloisto vaihteli vaaleista useaan eri punaiseen.
Polkuja riesteilee lähes viiden hehtaarin kokoisella alueella asutuksen tuntumassa. Yhä uusia 
istutuksia kohopenkeissään näkyy siellä täällä. 

Puhelimiin kertyi kuvia ylenmäärin. Niitä piti tarkastella saman tien ja varmistua, että ihanuuksia oli riittävästi tallessa. Nyt mökille palattua on hauska jaella kaunista katsottavaa muillekin ja kehottaa käymään puistossa, jos hyvin kohdalle sattuu.



2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

meilläkin Haagassa ja ihmeteltiin juuri tuota korkeutta !

Lissu kirjoitti...

Britanniassa kuuluvat kasvavan puiden kokoisiksi. Kuinkahan täällä, kun sää uhkaa lämmetä yhä lisää?