... päätyy Hotelli Kakolaan. Sen uumenissa lymyää ravintola valmiina tarjoilemaan sekä lounaita että ilta-aterioita. Ravintola on ottanut nimekseen Ruben muistuttamaan kuuluisasta hurmurista ja pitkäaikaisesta Kakolan kundista, Ruben Oskar Auervaarasta. Kakolan tai edes entisen lääninvankilan kalterit eivät pidättele enää ketään, vaikka niitä yhä näkyy koristamassa joitakin hotellihuoneita.
Kakolanmäki on muuttunut. Siellä on nyt asuntoja, ravintoloita, hotelleja, pienyrityksiä. Kylpyläkin lienee jo valmis. Mäelle pääsee jalkavaivoitta, sillä funikulaari kuljettaa ylös alas maksutta, ellei laite satu olemaan epäkunnossa.
Uskaliaasti kuviteltiin, että monivuotiseen tapaan luokkakaveriporukka kokoontuisi tänä koronajoulunakin lounaalle, kunhan varotoimista huolehdittaisiin. Kahdellekymmennelle varattiin väljä Paviljonki, peruutusten jälkeen paikalle ilmaantui vain kuusi.
Menu piti sen, minkä lupasi:
Glögi (Keittiöpäällikkö Ronin Glögi)
Punajuuri graavattua lohta, hapankermaa & omenaa tai Paahdettua maa-artisokkaa, säilöttyjä suppilovahveroja & tattaria
***
Päivän kala, heinäpaahdettua porkkanaa & rakuunakastiketta tai Kotimaista nautaa, selleriä & katajanmarjakastiketta
***
Mantelikakkua, tyrniä & saloniemen vuohenjogurttia
Muhkea mukillinen kuumaa glögiä kirvoitti kielenkantimet tuttuun tapaan. Ateriaa odotellessa päällimmäiset kuulumiset perattiin, uusi suunnitelmia viriteltiin.
Päivän kalana tarjoitiin oivallista siikaa erikoisin lisukkein. Potaatit tuotiin pikku ruukussa jokaiselle erikseen.
Jälkiruokaherkusta ehdin napsaista palan, ennen kuin muistin napata kuvan.
Makoisat terveiset niille, jotka pysyttelivät muualla. Keväällä pitäisi yritettämän uutta kokoontumista. Tasavuosikymmenien täyttäjiä näet piisaa vielä vuodelle 2021, jolloin porukan "nuoriso-osastokin" yltää muiden verroille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti