sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Klapitanssia

Kuva tarjoaa selityksen sille, etten viikkoon ole saanut toimeksi juttua näille sivuille. On meinaan riittänyt mökillä puusouvia.

Kirves pölkyllä juoruaa, etten suinkaan minä olen se varsinainen työn sankari, vaan pelkkä apulainen. Työ jatkuu vielä tovin, kunhan on ensin ostettu ainakin leka ja kiiloja. Loput hakattavat ovat nääs niin järeitä pölkkyjä, ettei niihin yleiskirves pysty. Ehkä jo huomenna loputkin kalpit on tanssitettu kuivumaan. Tulevina vuosina kelpaa sitten verottaa komeita tapuleita katostensa alta.

Tarkkaan katsoessa kuvasta huomaa taustalla myös sekalaisia rankoja. Ne ovat minun perämetsästä keräilemiäni takavuosien hakkuujätteitä, jotka ovat kuin mammutin luita maastossa. On siellä isot kasat myös pajupöheikköjen jätteitä. Niistä kummastakaan läjästä ei ole hyötykäyttöön. Kärrätään pois silmistä sopivaan paikkaan - missähän sekin lienee? Homman hoitaa kaivinkoneyrittäjä, kunhan ehtii muilta kiireiltään meikäläisten töihin. Pikapuoliin mökkiläisen sopii sanoa: Tervetuloa talvi!

3 kommenttia:

tuulikki kirjoitti...

Puita tarvitaan yllättänän paljon, hyvä että on omasta takaa. Vene käännettiin näillä nurkilla tänään talviteloille, kun on muina viikonloppuina muuta kohellusta. Ihan taas tuntui haikealta. Ilma on kuin morsian, vaan illat pimeät.

vanski kirjoitti...

Hei , älä kaikkia pölkkyjä survo ! Istuimia tarvitaan , jos me vaikka tupasahdetaan joukolla joskus kylään !!

Lissu kirjoitti...

Jospa löytyis istuimia muutenkin, ettei tarttis peppua pihkaannuttaa...