keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kirjavaa kevääksi

 Hyvän aikaa sitten kuvan värikäs luomus tavaratalossa herätti minut ohi kulkeneen niin, että palasin takaisin. Harvoin jaksan nykyään tarttua  mihinkään vaatteeseen sormeilua enempää. Mutta tämän trikoon vetäisin kokeeksi ylleni - ja kas, tein kaupat. Into hankinnasta uhkaa lopahtaa, kun ei sille ole löytynyt vielä lainkaan käyttöä.

Tällä haavaa ei puutu kuin kevään lämpöä. Aurinko kyllä paistaa lähes pilvettömältä taivaalta, mutta tuuli pitää yllä napaseudun tunnelmia. On kylmä. Viime päivinä satanut lumi on sentään hävinnyt melko tarkkaan.

Ei taida edes pääsiäispyhiksi lämmetä mekkokeliksi. Siispä roikotan uutuutta näkösällä kotona, kunnes takatalvi taittuu. Menköön aikaa vaikka vappuun asti. Lopulta, ensimmäisten lämpimien tullen juhlin kevättä näyttäytymällä jossakin ihmisten ilmoilla raitapaitulissa. Että tämmöinen lupaus tässä tänään.

Huomenna kumminkin mökille pihahommiin, koreilematta tekstiileillä.

3 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Paitulin alle voi sujauttaa legginssit ja alle jonkun vanhan pitkähihaisen ..johan olet muodissa mukana..ja aina uudelle juhlan syy löytyy ...teillähän on siellä Turussa vaikka mitä !tai pidä paitulijuhlat ...kiva vaate.

tuulikki kirjoitti...

Raikas on raitamekko! Minä kokoilen vanhoja caminokamppeitani. Niistä on mekot kaukana. Vaan kenties sitten toukokuussa, kun valkovuokot kukkivat ja viimeisetkin muuttolinnut ovat saapuneet.

Lissu kirjoitti...

Jeh, yllätän tyttären perheen huomenna raitaisena. Alle täytyykin vetäistä paita, etten palele. Tattista vanskille opastuksesta.

Tuulikille toivottelen puhtia tallusteluun pyhillä poluilla. Espanjan kevätmaisemissa riittänee nautiskeltavaa niin, ettei siellä mekkoja kaipaile.