sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Valmiina palvelukseen


 Mökkiläinen palasi justiinsa toviksi talvikotiin. Tullessa poikettiin ostoksille, kun kerran puutarhamyymälät lehdissä isosti mainostivat aukioloaan kaikkina pääsiäisen pyhinä. Kantoapu oli tarpeen. Niinpä auton peräkonttiin on nyt lastattuna multa- ja kevytsorasäkkejä täytteeksi eilen pestyihin ruukkuihin. Portaille ne jäivät odottamaan, milloin pääsisivät taas tosi toimiin.

Yöpakkaset ovat yhä niin voimissaan, etten ennen loppuviikkoa yritä minkäänlaisia istutuksia. Sitten voisi testata johonkin purkkiin pikkuorvokkeja tai miksei myös narsisseja, joita ehkä myydään alennuksella pääsiäisen mentyä. Kukaties innostun täyttämään jokikisen purkin kevätvärein. Kun kesä koittaa, passaa vaihtaa punaisiin pelakuihin. Viime kesäiset komistukset nääs päilyvät hyvänä kukkamuistona yhä mielessä.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

hei ! Kyllähän pikkunarsissi ja orvokit pienen pakkasen kestävät ! Minullakin on parvekkella ollut jo pari viikkoa ja kerran olen ottanut sisään .Ja hyvin kukkivat , oikeastaan paremmin , kun on kylmää. Että kauppaan nyt vaan !

Lissu kirjoitti...

Jes, narsissit ja helmililjat hommasin eilen. Komeilevat jo purkeissa. Mutta markettoja ei vielä kannata koetella ulkotiloissa. Lasitetulla kotiparvekkeella ne selviäisivät, mutta purkit pullottavat vielä narsisseja.