tiistai 8. toukokuuta 2012

Salaojaa syntyy

Kesämökin perustuksia alun alkaen rasittanut märkyys tuskin enää toistuu, sillä nyt mökki ympäröidään salaojin ja sadeveden poistoputkin. Kummatkin olisi pitänyt viritellä paikoilleen rakennusvaiheessa tai ainakin perustaa mökki nykyistä lähes puoli metriä paksummalle sorapatjalle. Ja sellaista soraa, josta löytyy humusta, ei olisi saanut lainkaan käyttää. Näin sanovat pohjatutkijat, joiden laatiman suunnitelman mukaisesti nyt korjataan rakennusvirheitä.

Tavaraa, miehiä ja koneita ilmaantui mökkipihalle eilisaamuna. Kuiva, aurinkoinen sää suosii salaojitusta. Työ edistyy mainiosti.

Oli mukava seurata, kuinka tarkkaan osaava kuski pystyy työskentelemään kaivinkoneella. Hissun kissun pintaa raavittiin paikoin myös lapiolla.

Hyvä oli havaita, miten reikäputket kapaloitiin kuitukankaaseen, ettei maa-aines tuki reikiä. Tällä kertaa myös käytetty kivimurska on sopivan karkeaa eikä se sisällä humusta. Työpäivän päättyessä putket pötköttivät jo hyvin peitettyinä. Näin kaksi mökin sivua saatiin hoidetuksi yhdessä päivässä.

Ulkoa kuuluva hurina lupaa hyvää myös tälle päivälle. Aurinkokin paistaa, sää lämpenee. Kaikki mökin neljä sivustaa lienevät koko lailla valmiiksi ojitettuina viimeistään huomenna iltapäivästä. Sitten pikku kaivuri puskee vielä kantoja kumoon ja muuta sellaista, että päästään pihaa kaunistamaan.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Jos ei nyt muuta iloa tuosta ole , niin eipähän lopu mökkipuuhat ! Onnea uudelle yritykselle ...nyt seisot sitten vieressä tietävän näköisenä !

Lissu kirjoitti...

Seisottu on vieressä ja kuvattu joka mutka. Hyvää työtä tekivät oikeat ammattilaiset.

Tiedoksi uimareille: tilasin laiturin!