torstai 20. syyskuuta 2012

Toriparlamentti



Aika ajoin paikallisradio lähettää ohjelmaa nimellä Toriparlamentti kuvan paikasta Turun kauppatorilla. Tänään iltapäivällä kahvikioskilla näkyi olevan meneillään muutama privaattiparlamentti kenenkään äänittämättä juttuja. En osallistunut muuten kuin kuvaajana. Mukavaa tuntui ihmisillä olevan auringon tarjoillessa lämpöä niin, ettei kylmähkö tuulikaan viluttanut.


Kukkia oli tarjolla ylen määrin. Ei ihme, että silmiin jäi erityisesti syklaamien värikirjo. Sellaisen voisi saada hetkeksi hehkumaan ruukussa lasitetulla parvekkeella. Aina syklaameja katsahtaessani uskoisin muistavani muutaman vuoden takaisen matkan Ranskan Rivieralle. Siellä monien pihapolkujen reunamat oli istutettu täyteen uhkeita syklaameja. En ollut moista kevätkukintaa ennen nähnyt.

Näin syksyllä pohdin myös sitä, tohtisiko yrittää isoksi kasvaneen ruukkumuratin siirtoa mökkipihalle. Jotain suojaa kasvi tarvinnee talven pakkasilta, ettei puuha olisi sulaa tappotouhua. Toki voisin varmuuden vuoksi ottaa pistokkaita talteen ja kasvattaa niistä uusia komistuksia sekä ruukkuihin että pihatantereelle, kunhan kevät koittaa. Ehkäpä sittenkin testaan, joko ilmastonmuutos on edennyt Nousiaisissa niin pitkälle, että muratti talvehtii pihamaalla.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Muratti oli ennen kuoleman kukka .Amerikoissa se on pihakasvi , jonka alla rotat viihtyvät .Jospa istutat se mökillesi , talvi voi hyvinkin tehdä siitä entisen ja voit keskittyä syklaameihin .Joo , tiedän , hyi minä , ei saisi....miten teillä voi aurinko paistaa ??Onko se juuttunut sinne ?! Vaikka tykkäänhän minä toki sateesta ja tuulesta...muut vaan narisee.

Lissu kirjoitti...

Tänään sunnuntaina kyllä lykkää vettä taivaan täydeltä. Ei haittaa, sillä lähden Kaarinan uimahalliin. Siellä kastun kunnolla!