sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tuoreita syksyn lehtiä

 Mökkipuuhien tauottua aikaa riittää liiaksi asti. Niinpä luin viimeisimmän lainaksi saadun Mikrobitti-lehdenkin melkoisen tarkkaan. Viereinen kansikuva tosin esittelee edellistä numeroa, joka keskittyy kännyköihin. Tuoreimmassa, perjantaina ilmestyneessä lehdessä perataan tablet-tietokoneita, telkkareita ja emolevyjä. Varsinkin tabletit kiinnostavat, sillä jo jonkin aikaa olen pohtinut, voisiko vaikkapa sanomalehtien lukemisen siirtää kokonaan tabletin ruudulta tapahtuvaksi. Mökillä homma ei vielä onnistu, koska siellä nettiyhteys toimii mokkulan varassa ja sen nopeus vaihtelee aika lailla. Mutta, mutta - eiköpä kehitystyö tuottane parannuksia ennen pitkää.

Olen useita vuosia saanut käsiini tietotekniikka-alan lehtiä. Useimmiten olen vain selaillut niitä, koska ymmärrrykseni ei ole riittänyt asiantuntijoiden tekstien tajuamiseen. Ihmeekseni uudistuneista MB-lehdistä on löytynyt useita siten kirjoitettuja juttuja, että minunlaiseni täti-ihminenkin pysyy kärryillä. Huomaan toimittajien ponnistelevan tosissaan, jotta lukijakunta laajenisi. Ei hassumpaa. Lehti kertoo linjauksistaan muun muassa näin:

 MikroBitti on tarkoitettu kaikille tekniikasta ja sen arkipäivän sovelluksista kiinnostuneille. Lehteä lukevat niin alan harrastajat kuin arkipäivän ratkaisuja etsivät kuluttajatkin.
MikroBitti käsittelee monipuolisella tavalla tietotekniikan ja viihde-elektroniikan laitteita ja ilmiöitä. Se tarjoaa lukijalleen käytännönläheisen kuvan tekniikasta ja laitteista, sekä niiden hyödyntämisestä.
MikroBitistä löytyy testejä ja vertailuja niin olohuoneen digitekniikasta kuin tietotekniikasta ja niiden komponenteistakin. Markkinoiden laaja oheislaitetarjonta on huomioitu runsailla kokeiluilla ja tuoteuutisilla. Lehden artikkelit selvittävät uuden tekniikan saloja pintaa syvemmältä ja ohjeet ja oppaat neuvovat oikeiden laitteiden ja palveluiden valinnassa.
MikroBitti kehittyy lehtenä ja sähköisenä palveluna jatkuvasti uusien teknisten ratkaisujen tullessa markkinoille ja on kertomassa niistä kuluttajille ensimmäisenä.

Toinen tuore, komea julkaisu, joka tuli tarkkaan syynätyksi, on Kamera 9/2012, jonka kannessa komeilee viehkeä lapsi. Keskeisimpänä teema on näet lapsikuvaus. Netistä löysin edellisen numeron kannen. Satu Silvohan se siinä poseeraa.
Kuinka ollakaan, huomasin vasta tuoreimmasta lehdestä, että Tukholmassa on nyt esillä Sally Mann -näyttely. Se kuitenkin päättyy syyskuun myötä. Niin rivakkakäänteinen en enää ole, että hyppäisin laivaan ja käväisisin katsomassa upeat valokuvat Fotografiska museetissa. Kerran kumminkin osuin Tukholmaan parahiksi ja näin Annie Leibovitzin laajan tuotannon helmiä samaisessa paikassa, kun näyttely oli saanut viikon lisäaikaa.

Ei kommentteja: