keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Myrskyn jälkiä

 Eilen piti vain pikaisesti käväistä mökillä. Ei onnistunut, sillä oli tartuttava hätätöihin. Huussin katon kuoriutuminen paljaaksi selvisi jo naapurin kanssa jutellessa. Perillä pötkötti puolet katteesta repaleena maassa. Onneksi jemmasta löytyi kattohuopaa ja huopanauloja, niin että miesvoimalla huussi sai iltapäivän mittaan kunnon suojan ylleen. Minusta ei puuhassa ollut paljon apua, mitä nyt hiukan juoksutin tarvikkeita katolla uurastaneen käsiin. Niin ja tarjoilin ruokaa, kahvia, ihailua ja kiitoksia. Homma tuli niin tukevasti tehdyksi, ettei tuuli enää pääse mistään raosta yrittelemään huovan irrotusta.

Kameran kanssa ympäristöä tarkkaillessa löysin tontin erikoisimman, solmurunkoisen puun kenollaan. Runko oli ratkennut solmun alareunasta, kuten kuvasta pilkistää. Pikku hiljaa runsaskuusinen tontti menettää puita, kun niitä on myös määrätietoisesti harvennettu. Tämän nyt vaurioituneen yksilön vierellä on jo seisty saha kourassa, mutta jätetty puu toistaiseksi pystyyn.  Enää ei mietitä, vaan kaadetaan, kunhan keritään.

4 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Meiltäkin irtosi viime keväänä kattohuopa leikkimökistä, jota varastona käytämme. Kävi vain kova tuulenpuuska ja katonharjalla ollut huopa lennähti pois.

Kyllä maasta käsin voi olla isona apuna huopakatteen laitossa. On aika rasittavaa könytä aina maan tasalle hakemaan lisää tavaraa. Me leikattiin huovat vaimon kanssa valmiin pituisiksi yhdessä ja vaimo sitten ojenteli niitä minulle sinne katolle. Sujui hyvin.

Jännästi on kuusi kiertynyt! Harmi että katkesi.

Lissu kirjoitti...

No tulihan sitä tosiaan ojennelluksi huovan palasia...

tuulikki kirjoitti...

Just mökiltä palanneena. Liiterin kattopellin (yhden liuskan)oli Seija saanut irrotetuksi. Pelti oli maassa yllättävä ehjän näköisenä. Isännälle soitin ja kerroin, on kuulemma ehjääkin peltiä katon korjaamiseksi. Joulukuusen sahasin omin käsin ja vein lastenlapsille (niin kuin monena monena jouluna). Nyt oli tavallista komeampi, kun ennen kuusi kulki pikkujoulukuusen nimellä vaan on kuitenkin aina korvannut ison kuusen. Keittiöremontin takia ei aikaisemmin kuusi ois mahtunut! Aattona sitten sekä remontti että kuusi koristeltuna on valmiina ja me pääsemme herkkupöytään kuten ennenkin.

Lissu kirjoitti...

On meillä mökkiläisillä puuhia, kivoja ja muitakin.