lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kukkakuvia ansarin suojissa

Ruissalossa toimii Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Sinne kelpaa poiketa kuvaamaan kukkaloistoa, kun ulkona tienposkissa ei vielä pilkota ainoatakaan leskenlehden keltaista kukkaa. Sisältä trooppisesta lämmöstä löytyi heti kuvattavaa. Tämä helakka kaunotar, jonka tarkka nimi jäi katsomatta, ojenteli terälehtiään kohti aurinkoa jättiläislumpeiden vieressä.

Kameralla ihanuuksia tallentavien lisäksi kasvit tarjosivat aiheita akvarelli- ja pastellitöihin. Turun sunnuntaimaalareita näet työskenteli kukin omassa paikassaan eri kasvihuoneissa. Heillä oli meneillään kurssi.  Ohjaaja kiersi tarjoamassa apuaan ja arvioitaan niille, joiden työ oli jo pitkällä. Sain luvan napata kuvan tästä akvarellista. Näkyipä kasvihuoneiden tuntumassa myös Mika Kaurismäen filmiryhmää. Tiettävästi tekeillä on hänen Kuningatar Kristiina -elokuvansa.


Trooppisen huoneen kuuman kosteuden perään pääsi nauttimaan subtrooppisesta ilmanalasta. Tämmöisen hapsukukan muistan joltakin ulkomaanmatkalta. Nyt kuva kukasta on tallessa tiedostoissani, vaikkakin nimettömänä.






Melko viileässä huoneessa kukkivat punaiset magnoliat runsaina isossa puussa.  Puun vierestä työntyi valoa kohti nuori kasvi, jonka hempeä kukka vetosi niin, että kuvakin onnistui ensi yrittämällä.
 Muotojen ja värien runsaus lumosi tänään enemmän kuin kasvien nimet tai ominaisuudet. Nikon D90 on ollut liian pitkään vähällä käytöllä, mutta kevään edetessä on tarkoitus virkistyä taas kuvaamaan. Kamerasta olisi mukava saada kelpo kaveri niin, että uskaltaisi paitsi kokeilla, mihin se pystyy, myös koetella itseään. Aika näyttää, kuinka onnistun.


Loppukuva olkoon itsellenikin passeli muistutus, mihin kamera pystyy, kun asetukset ovat kohdallaan ja käsi on pysynyt vakaana. Siinä aamen tämän päivän kameranpuuhille.



1 kommentti:

vanski kirjoitti...

Kademielin katselen kuviasi .Huomenna vien filmirullan teetettäväksi ja sitten päätän , mitä teen .