tiistai 4. marraskuuta 2014

Pimeää pakoon

Taapertelu täkäläisessä hämärässä katkeaa toviksi. Lähden näet viikoksi etelämmäs. Jos hyvin käy, siellä aurinko tuo helpotusta kaamoskärsimyksiin. Tänään tosin alkava sadekaan ei haitannut meitä kävelijöitä, kun oli vakaasti päätetty tehdä kelpo lenkki. Oivallisia reittejä löytyy. Kuvissa näkymiä Turun itälaidalta. 

Jylhän kallion takana kohisee moottoritie Helsingistä Turkuun. Jos pitäisi asua näillä kulmin, mökä haittaisi pahasti. Vaikka maisema näyttää ylen rauhaisalta, taukoamaton liikennemelu ottaa korviin. Kun puissa on taas ennen pitkää lehtiä, tilanne voi helpottua. Jopa lintujen viserrykset saattavat erottua.


  Sammalnäkymien ohi en päässyt tänäänkään. Vaikka mukana oli vain puhelin, sain sillä kelpo kuvia. Sumuisen kostea, sateinen sää näyttää virkistäneen kallion kasvuston vihreään hehkuun. Meheviltä näyttivät viime lauantaina mökkimaastonkin sammalet. Pörhistelkööt kaikki märästä pimeydestä nauttivat paksujen pilviverhojen alla - minä kaikkoan aurinkoon.

3 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Kerro auringolle terveisiä täältä hämärän rajamailta!

tuulikki kirjoitti...

Metsät ovat houkuttelevan ihania varsinkaan jos ei sada! Ja sammallet upottavat! Kävin hakemassa viikonlopulla havuja ja olisin voinut vaikka jäädä metsään!
Valoon ja lämpöön olisin silti valmis matkaamaan. Hauskaa matkaa!

Lissu kirjoitti...

Kiitos, kiitos mukavista viesteistä ja toivotuksista. Terveiset huhuilen auringolle, kunhan pääsen hollille.