lauantai 21. marraskuuta 2015

Nytkö se alkaa?

Tänään tuli piipahdetuksi mökillä. Jo menomatkalla pilvet alkoivat tarjoilla lumihiutaleen tapaisia. Hetkittäin taivaalta melkeinpä tulvi silkkaa valkoista. Eipä muuta kuin ihmettä todistamaan. Kameraan tarttui muutama kuva, joissa yhä näkyy pyryn jälkiä.
Lammessa vesi on hiukan noussut siitä, missä se oli alimmillaan syyskuivien perään. Laiturilla ei vielä ollut ehtinyt yksikään lintu tepastella. Ne olivat kiireisinä ruokinta-astioillaan, jotka ensi töiksi täytin. Kaikki kipot tyhjinä! Pari viikkoa ehti taas kulua, ennen kuin tämäkin puuha tuli hoidetuksi.  
Viime keväänä turveharkoista askarreltu mutkapolku erottuu lumisena maastossa paremmin kuin kesäaikaan.
Lumen puuteroimat vuorenkilvet olivat kauniit katsella. Mutta katoavaista oli tämäkin kauneus, sillä jo tuntia myöhemmin rännästä oli tuskin rippeet jäljellä.

Eipä siis vielä alkanut talvi ainakaan Lounais-Suomessa. Kun mökki ja linnut kutsuvat seuraavan kerran käymään, maisemat ehkä hohtelevat valkoisina.

5 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Toivotaan talven tulevan sinne lounaiseen Suomeenkin. Meillä on jo aika lumiset näkymät.

Lissu kirjoitti...

Tänään lumi on pysynyt maassa. Ans kattoo, kuinka pitkään iloa piisaa.

tuulikki kirjoitti...

Odotamme lunta yhä kuin lapsina! Ja tottahan se on, että kaikki näyttää silloin paljon kauniimmalta ja myös valoisammalta. Romantiikkaa edes hitusen!

Lissu kirjoitti...

Niinpä. Lumen tarjoama valoisuus helpottaa haudanpohjan pimeydessä. Sehän se tekee marraskuun lopen raskaaksi.

vanski kirjoitti...

PImeää pimeää , mutta valot näkyy ja tuo tunnelman. Tykkään .