maanantai 21. joulukuuta 2015

Lahjan Tyttöjen joulunäytöksen antia


Runsas vuosi sitten kuvittelin, että pojantyttären aika Lahjan Tyttöjen Lilium-joukkueessa olisi ohi. Vielä mitä! Eilen illalla seuran joulunäytöksessä täysi salillinen yleisöä näki, kuinka komeasti Lilium yhä tarjoaa taitojaan. Kaiken kukkuraksi Niina ja Mikaela, nykyään myös kämppikset, esittelivät, mitä he olivat saaneet nuorten valmentajina aikaan. Kahdesti viikossa opiskelevat tytöt ovat näet kiinni Avenan ohjaushommissa. Itse he eivät enää varsinaisesti treenaa.

Joulunäytöksen eri osat sidottiin toisiinsa Liisa Ihmemaassa -sadusta muokatuin kerronta- ja tanssiosuuksin. Ratkaisu toimi mainiosti.


Tohdin tarjota katsottavaksi kurjat puhelimella napsitut kuvat, kun ei itse tilaisuudesta minulla ole muuta tarjolla. Ohjelmat ovat nyt jo nähtävissä tapahtumavideosta, jota myydään DVDnä. Minulle tosin riittää, että näin kaikki 24 esitystä juhlassa osana isoa yleisöä. Innostuimme laulamaankin  yhdessä.

Viereisessä kuvassa isoksi paisuneen Avena-joukkueen kolme ryhmää osasivat jo nostaa koipeaan tasapainon horjumatta. Kuinkahan pian alkaa tulla kisamenestystä?

Tässä kuvassa "eläkkeelle" jäänyt Lilium täydessä vedossa. Eipä uskoisi, että nämä tytöt ovat luopuneet treeneistä. Suoritus vaikutti suorastaan mestarilliselta, mikä hienosti muistutti taannoisista kisamenestyksistä.

Ehkäpä kaikkein valloittavin numero oli Perheliikunnat-ryhmän Omituiset otukset.  Siinä äidit ja yksi isä kiskoivat lavalle isoja puutarhasäkkejä. Niistä he taikoivat esiin pupujusseja, pienimmät vuoden parin ikäisiä. Voi sitä riemua, kun lapsukaiset saivat keinuttavaa kyytiä vahvojen käsivarsien varassa! Yleisö hihkui mukana.



Vanhastaan tutut paraatitytöt marssivat näyttävästi ohjelman toiseksi viimeisenä numerona. Mukana myös Mikaela ja Niina.

Lopuksi koitti hetki, jolloin kaikki esiintyjät askelsivat yhteisvoimin esille. Pianisti säesti menoa. Se sai lisäjuhlavuutta yhteisesti lauletusta jouluviisusta.
Komeata oli katsella, kuinka voimissaan Lahjan Tytöt ovat. Kelpaa sellaisessa porukassa jatkaa toimintaa ja toivottaa kiikunnallisen hyvää joulua. Joillekuille onnellisille voi jopa koittaa valkoinen joulu tai sitten hyvin lämmin jossakin kaukomailla kuten Niinalle perheensä kanssa.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiva kirjoitus! Mukavaa kun pääsit katsomaan. :)

Lissu kirjoitti...

Kiitos, Niina, itsellesi kutsusta.

ketjukolaaja kirjoitti...

On siellä Turussa sutjakoita eläkeläisiä! Sanoivatkohan, että 'tulkka onkelle, mä on avena!'

Lissu kirjoitti...

Heh-heh, kyl meill Turus kelppa...

tuulikki kirjoitti...

Ojennukset suorat ja esiintyjät somat! Kiva katsoa nuorten ja lasten liikuntaesityksiä - olin ammoin Kisakentän toimitussihteerinä (SNLL) ja ammatin puolesta kiertelin katsomassa voimistelijoiden näytöksiä ja kilpailuja. Aina Tartosta asti oli esiintyjiä.

Lissu kirjoitti...

Kappas vaan, sinulla on ollut liikunnallinenkin ura. Sen kyllä huomaa kropastasi. Hyvä!