sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Lentoon lähdössä

Huomenna varhain aamulla tämä mummu suunnistaa Turun lentoasemalle. Tukholman kautta singahdan Osloon, jossa tapaan äidin ja tyttären, sukulaisiani suoraan alenevasti. Loppuviikosta me kolme suuntaamme Tanskan Aarhusiin treffaamaan Niinaa, pojantytärtäni ja oslottaren serkkua. Kiitos muuten Niinan äidille, miniälleni, matkan sutjakasta järjestämisestä lippuineen ja Tanskan hotelleineen. Emme näet rasita nuortaparia yöpymisillä, vaan majoitumme Aarhusissa hotelliin. Lauantaina onkin sitten luvassa lounas Niinan ja Sunen yhteisessä huushollissa. Jotain yhteistä järjestynee myös sunnuntaiksi. Oletteko kaikki valmiina mummun saapumiseen?

Fanfaarin "Grand Tourilleni" soitti perjantai-iltana Turun kaupunginorkesteri kapellimestarina Christian Vasquez

Innostavana alkuna kuultiin Pietro Mascagnin Intermezzo oopperasta Cavalleria rusticana. Heti perään rävähtivät kuuluville Pjotr Tšaikovskin Rokokoo-muunnelmat op. 33 nuoren Andrei Ionițăn sellosta sellaisin ottein, ettei moista ole kuultu eikä nähty Suomessa muualla kuin nyt Turussa. Ilmankos aplodeista ei ollut tulla loppua!


Väliajan jälkeen osa yleisöstä oli häipynyt. Moni oli siis tullut vain kuullakseen harvinaisen vieraan soittoa, vaikka muhkeaa musiikkia olisi ollut yhä tarjolla. Seurasi näet kapellimestarin tarkoin harjoittaman, täysilukuisen sinfoniaorkesterin tulkitsemana Gustav Mahlerin  Sinfonia nro 5 cis-molli. Kerrassaan vaikuttavaa oli jo pelkästään katsella, kuinka Christian Vasquez koko kropallaan eli musiikkia todeksi ja kuinka loistelias orkesterikin antoi kaikkensa. Kuultiin täyteläinen annos kaikkien eri soitinryhmien virtuoosien yhteissoittoa vakuuttavana osoituksena rakkaudesta musiikkiin. Se jos mikä vapisutti kuulijan hereille syksyn erityisille ihanuuksille. Niistä ensimmäinen on matka kahden lastenlasten ja yhden lapsenlapsenlapsen luo.

Lähdön aattopäivän yksi tärkeä homma alkaa nyt: tavarat kokoon ja pakaasiin.





Ei kommentteja: