sunnuntai 15. elokuuta 2010

Sukupolvet synttäritaisteluissa

Eilen koitti se hauska päivä, jolloin vävy ja nuorin tyttärentytär viettivät yhdessä elokuisia synttäreitään. Toinen ehti jo 2.8. saavuttaa viidenkymmenen vuoden kunnioitettavan iän, toinen odottaa vielä runsaan viikon, kunnes 24. päivänä alkaa täysi-ikäisyys. Perheen jo valmiiksi aikuiset naiset vastasivat juhlan järjestelyistä. Teemaksi oli sorvattu sukupolvien taistelu. Pukukoodina toivottiin noudatettavan kunkin osallistujan syntymävuosikymmenen vaatepartta.

Tarkoituksella jääkukin sutatusta eka kuvasta näkyy, kuinka 1980 - 90-luvuilla syntyneet tulkitsivat toivomusta.

Toka kuvassa 60-luvun hippi-ihanuus täydessä tällingissä. On muuten oma poikani.








Kolmas kuva tarjoilee hiukan myös 50-luvun rasvalettistä prätkämeininkiä sekä 70 - 80-luvun hevirokkaria ja 90-luvun college-tyyliä jenkkilän malliin.

Ja sitten joukossa komeilin minä ihan niin kuin 40-luvun alun täti parhaassa visiittikuosissa ja ainoana lajissa! Vetelän sorsettimaisen leninkikankaan löysin kaupan palakopasta kymmenellä eurolla ja vein hyvälle ompelijalle kuvan kera. Jälki ei aitoa häpeä, kun vielä sain lainaksi aidon takavuosikymmenten laukun, hanskat ja hatun. Hattu pelasti yrittämästä valkkikampausta aivan liian lyhyistä hiuksista.

Kinttuihin piirrettiin kulmakynällä viirut imitoimaan silkkisukkien saumoja, sillä eihän pula-aikaan kukaan varmaan kesälämpimillä tuhlannut sukkia jalkaan, jos edes sattui omistamaan ehjät sellaiset.

Jo aiemmin esittelemäni lietolainen keräilijä lainasi matkavarusteeksi oikean paperinarukassiin. Sen sisään pakattiin niin ikään aitoa tavaraa: paperipäällysteiset puupohjakengät, takavuosikymmenten lohenpunaisia korsetteja, vyötäröön asti ulottuvia rintsikoita, sukkanauhaliivejä, irtosukkanauhoja, punttipöksyjä ym. 

Hauskutin itseäni paljon nuorempia esittelemällä havainnollisesti kassin sisällön. Aplodit antoivat ymmärtää, ettei täti loppujen lopuksi tuntunut ihan kumpujen yöstä paikalle pölähtäneeltä. Silloin oli jo nautittu mainio ateria pöytien äärellä teltan suojissa. Lisäkommentti kutisi kintuissa, sillä kutsumattomina vieraina teltassa pyöri itikoita. Puremissa riitti hoitelemista lähipäiviksi ja -öiksi.

 

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Oletpa tyylikäs !

Lissu kirjoitti...

Liiaksi asti sanoisin...