maanantai 28. helmikuuta 2011

Strada


Tämmöistä stradaa Aurajoella hiihdellään ja ajellaan. Eilen otin suunnakseni Nautelankosken, jonne kirkolta on matkaa seitsemisen kilometriä. Ihan perille en jatkanut, kun sytytti, että paluumatka vastatuuleen voi olla pikku koettelemus. Niin kuin olikin. Jokiuoma vetää kuin hyvin putsattu hormi. Mennessä se lykkäsi, takaisin tullessa haittasi kulkua, vaikka kumpaankin suuntaan suksi luisti hyvin.



Pelloille ei näissä jokimaisemissa kannata suksilla yrittää, sillä alvariinsa tulee vastaan notkelmia. Niiden pohjalla virtaa vesi kohti isompaa jokiuomaa, oli se sitten Aura- tai Savijoki. Muitakin noroja löytyy. Yllä laimeahko kuva Rähälän krotista, jossa myös autot ovat pulassa. Vilkkaasti liikennöity Vintalan tie häämöttää lumihankien keskellä. Jokunen kuolonuhrikin on kuulemma tullut, kun ajaja on erehtynyt päästelemään liian kovaa koukkaistessaan krotin pohjan kautta toiselle laidalle.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Puhdasta on ja kovin aaakeaa!Yksinkö hiihtelet ?

Lissu kirjoitti...

Yksin hiihtelen, hitaasti, ja saan silti niskakipuja. Tiedä edes, tohdinko yritellä kympin lenkille, joka on vedetty latukoneella pelloille ja metsiin kappaleen matkaa kotoani Hämeenlinnan suuntaan.