torstai 27. lokakuuta 2011

Ken tästä käy...

 Ei sentään ole tarvinnut heittää kaikkea toivoa, vaikka totisena olen kulkenut paikallisen terveyskeskuksen ovista parin viime viikon kuluessa.

Itse asiassa huokaan helpotuksesta, että aivan kotinurkilta löytyy paikka, josta saa terveyspulmiinsa pikaisestikin apua. Päivystykseen pääsi  sutjakasti, kun ensin varasin ajan puhelimitse eikä mitään tosi pahassa jamassa olevia autettavia ilmaantunut. Heidät tietysti olisi hoidettu oitis.

Pahaksi onneksi kroppani kuitenkin vallan säikähti troppia, joka virtsatievaivoihin ensin määrättiin. Ja siitäkös alkoi uusi rumba. Tänään vielä tarvitaan pikku homma yhteistyössä sairaanhoitajan kanssa, minkä jälkeen paluu arkeen alkanee. Eikä mikään tunnu autuaammalta juuri nyt, kun kurjat vaivat lupaavat olla kohta muisto vain.

Aamuinen, toinen tapaaminen nuoren lääkärin kanssa ja  ne muutamat kerrat päivystyksen sairaanhoitajien kanssa ovat antaneet aiheen pohtia, kuinka kummassa olemme haksahtaneet rakentamaan terveydenhoitojärjestelmästä kahden kerroksen meininkiä, jossa ns. yksityinen puoli työterveyshuoltoineen kuorii kermat päältä ja sysää potilaan julkiselle puolelle heti, jos tilanne vaatii tehohoitoa tms.

Niinpä minä tarjoilen ruusuni reipasotteisille ja asiantunteville Härkätien kuntayhtymän sairaanhoitajille ja lääkäreille. Kuvan nappasin aamulla terveyskeskuksen pääoven viereiseltä piha-alueelta.

Tarkkailen seuraavissa vaaleissa ehdokkaiden näkemyksiä terveydenhoitojärjestelmästä. Ääntäni ei saa ehdokas, joka puuskuttaa yksityissairaaloiden ja lääkäriasemien vahvistamisen puolesta. Sanoisin paremminkin, että jo riittää. Jopa kaikkinaiset yksityiset sairausvakuutukset lisäävät yksityisillä lääkäriasemilla käyntejä vähäisistäkin syistä. Näin lapset aikuistuttuaan jatkavat toimintatapaa, johon vanhemmat ovat tulleet heidät totuttaneeksi. Hyvää on tavoiteltu, ohessa saatu myös mittavia haittoja.

4 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Kyllä minäkin liityn noiden ruusujen toivotuksiin , vaikkakin myönnän toimineeni muinoin juuri niinkuin osoitit ! Hyväosaisena kiikutin lapseni yksityiselle , toki olin sen verran ylevä , että luulin tehneeni palveluksen valtiolle , kun en rasittanut yhteiskunnan kukkaroa !Mutta rajansa kaikella ..epäilen HUS:inkin tulevaa toimintaa , kun iltaisin paikan kansoittavat samat lääkärit ,mutta yksityistoimintana !Sinisilmäisenä piilokommunistina otan nyt kiitollisena vastaan kaiken kunnallisen hoidon , onneksi se meillä vielä toimii .Mikä mätti ?! Oletko nyt kunnossa ?Moinen vaiva on kuulemma kovin kiusallinen .Itse en ole kokenut tosin .Ja onneksi pian on villahousuaika....

tuulikki kirjoitti...

Yritin kommentoida - ekaa ei huolittu! Toistamiseen jatkan aiheesta. Jos käyt yksityisellä ja otetana kaikenlaisia kokeita, ei ole mihin niitä verrata, kun ja jos olet käynyt aikaisemmin julkisella puoella, kertoi ystäväni, joka odottaa nivelrikon takia lonkkaleikkaukseen. Luulisi labratulosten olevan kaikille lääkäreille saatavissa riippumatta siitä, kumman puolen palveluja käytät.
Hyvä että tauti ja sen seurannainen on voitettu. Voi hyvin!

Lissu kirjoitti...

Ihan kunnossa en vielä ole, mutta hyvään suuntaan menossa. Tulipa koetuksi semmoinenkin piina, ettei pissaa tule ollenkaan. Oli katetroitava. Lopulta sain kestokatetrin. Pari päivää vehtasin sen kanssa, eilen moinen poistettiin. Huh-huh... Onneksi sentään on keksitty konstit hätää kärsiville.

Lissu kirjoitti...

Lisään vielä sen, että toisen antibiootin kroppani hyväksyi. Kuuri päättyy huomenaamulla. Ensi viikolla vielä tarkistus, että pöpöt ovat hävinneet.