lauantai 16. marraskuuta 2013

Upea päivä, tarkka kuva

Tulipa taas käydyksi mökillä. Linnut olivat ahkeroineet jyväastioillaan niin, että kauratkin olivat kelvanneet. Täytin purtilot ja ripustin ensimmäisen talipötkön. Pikkujoulun tietämiin nähdään, mikä silloin on evästilanne. Jyviä ja siemeniä, samoin talipötköjä on riittämiin jemmassa, niin että syökää tipuset - lisää saatte.

Varsinainen asia tältä päivältä on Lumia 1020:lla otettu kuva. Sen tarkkuutta ihmeteltiin heti tuoreeltaan jo puhelimen näytöltä. Nyt sitä voi hämmästellä myös tällä sivulla, joskin pienennettynä. Kuvat tallentuvat paitsi puhelimeen myös automaattisesti SkyDriveen, jos käyttäjä sen sallii. Koska tämä uusin nokialainen ei ole minun, piti hiukan tehdä temppuja, että sain kuvan omaan tietokoneeseeni. Lumia 1020:n omistaja kirjautui tunnuksillaan SkyDriveen ja kopioi sieltä kuvan minun käyttööni. Ja minä puolestani siirsin sen mökkiläppäristä omaan SkyDriveeni, jotta sain kuvan esille kotona pöytäkoneella.

Tietysti kuvan olisi voinut lähettää myös sähköpostin liitteenä, mutta nyt piti muutenkin viritellä vastikään käytettynä ostettua laatuläppäriä. Imuroin siihen SkyDriven ja sain homman toimimaan. Näitä nykypuhelinten ihmeominaisuuksia olen ilokseni hämmästellyt jo jonkin aikaa. Eipä enää löytynyt kuvauskäyttöä Canon Ixuksellekaan, kun se pötkötti aina kaapissa silloin, kun jokin äkkinäinen kuvaamistarve virisi. Aina taskusta tai väskystä löytyvällä Lumialla kuvaaminen on siksikin helppoa, että kuvat kulkevat ketterästi puhelimesta pilviteitse tietokoneelle asti - ilman kaapeleita. Pokkarillekin löytyi uusi uljas elämä: se palvelee luminanssimittarina tilanteissa, joissa röntgenkuvia katsotaan tietokoneen näytöltä. Enempää en osaa aiheesta sanoa, vaikka olen nähnyt, kuinka homma toimii.

3 kommenttia:

tuulikki kirjoitti...

Hieno ja skarppi kuva on!
Maalla kävin minäkin, yhtään kuvaa en kuitenkaan ottanut, vaikka ilma oli upea ja järven pinta tyyni ja aurinko valaisia hienosti. Kamerahan oli kotona! Linnut saivat siemenensä ja rasvapallonsa - ja -makkaransa. Iloa niille jälleen runsaasti!

Lissu kirjoitti...

Entä puhelin? Vissiin mukana, mutta etkö tykkää ottaa sillä kuvia?

vanski kirjoitti...

Puhelin tuntuu tallentamiselta , ei siis kuvaamiselta . Näpsäytän jotain , joka muuten jäisi muistamatta , kunhan nyt otin . Mutta tuo kuvasi oli tosi hieno , nopea , ei heilahtanut käsi .Mutta olihan ilmakin upea ja järvesi kuin suurempikin vesi .