torstai 7. maaliskuuta 2013

Kaksilla synttäreillä

Eilen vietettiin Helsingissä kaksia sellaisia syntymäpäiviä, johin osallistuin. Ensimmäisiin, itsensä Michelangelon syntymäpäivätapahtumiin, oli sovittu treffiajaksi 13.30 ja -paikaksi Sinebrychoffin taidemuseo Bulevardi 40:ssä. Sinne virtasi sankasti muutakin väkeä iltapäivän tapahtumiin (http://www.sinebrychoffintaidemuseo.fi/tutustumuseoon/nayttelyt/tamanhetkiset/michelangelo). Meidän porukassa sisälle askelsi kymmenen naista, joukossa taiteilijoita.

Tukahduttavassa tungoksessa kuuntelimme museolehtorin Leena Hannulan esitystä Sikstuksen kappelin kuvien taustoista. Yhden huoneen keskelle on pystytetty laakea vitriini kappelin kattomaalauksista tehdyn ison kopion suojaksi. Niinpä esitystä saattoi seurata niin, että näki myös kuvat yksityiskohtineen. Michelangelon luonnoksia on ripustettuna saman huoneen seinille. Viereisen kuvan tallensin museon nettisivuilta.

Lisää juhlallisuuksia olisi ollut luvassa iltapäivän mittaan, mutta meidän poppoo vaihtoi maisemaa. Hietalahden remontoitua hallia käväistiin kurkistamassa: hyvältä näyttää, kun halli on palannut juurilleen. Sieltä saa taas vihanneksia, juustoja, lihaa, valmiita ruoka-annoksia, leipää, mausteita. Kahviloita on ainakin kaksin kappalein, joten kupponen juotavaa tai enemmänkin löytyi.

 Kallion Toisen linjalla asuvan ystävän syntymäpäivän viettoon vei meitä kuutosen ratikka läpi Helsingin keskustan.  Juhla-ateria nautittiin ravintola Silvopleessä (http://www.silvoplee.com/index.html) päivänsankarin kotirapun tuntumassa. Ällistyttävän maukkaita ja värikkäitä kasvisruokia oli tarjolla vadit kukkuroillaan. Systeemi toimii näin: asiakas keräilee lautaselleen haluamansa satsin ja kiikuttaa sen punnittavaksi kassalle. Hinta määräytyy painon mukaisesti. Ei siis tarvinnut tuskailla sitäkään, että juhlakalu olisi joutunut seisomaan puoli päivää kauha padassa. Jatkoilla kotioloissa  emäntä välttyi jälkiruuaksi varattujen lättyjen tarjoamisesta: ei mahtunut. Mutta viinillä ja suklaalla vauhditettua juttua tupaan mahtui. Hauskaa...

Ja tänään vielä yksi eilisestä porukasta täyttää vuosia, mikä toki pantiin kuuluvasti merkille. Onnea, onnea!

1 kommentti:

eevis kirjoitti...

" ja siellä kaikilla oli niin mukavaa " onneksi minäkin sain olla mukana. Kiitokset vielä synttäreiden sankareille ja kirjurille, joka tallensi juhlat!